Cum să amenajezi camera bebelușului tău în așa fel încât să arate bine și să fie utilă

Atunci când vine vorba de amenajarea unei camere primul lucru pe care îl luăm în considerare este estetica încăperii, însă, un aspect foarte important îl reprezintă și utilitatea mobilierului și a pieselor de decor pe care le alegem. În momentul în care ne punem pe treabă și începem să decorăm camera unui nou-născut trebuie să ne asigurăm că avem tot ce este necesar pentru a-i asigura acestuia grijă, siguranță și confort. 


Proiectarea camerei bebelușului poate fi o experiență interesantă pentru proaspeții părinți, iar alegerea pieselor de mobilier potrivite este o parte esențială pentru a crea un mediu sigur și confortabil pentru copil. Iată câteva piese de mobilier esențiale ce nu ar trebui să lipsească din camera celui mic: 

 


1.    Pătuțul


 Acesta este cea mai importantă piesă de mobilier pentru camera bebelușului, întrucât copilul își petrece marea majoritate a timpului dormind. Pătuțul trebuie să fie construit în așa fel încât să ofere o zonă de dormit sigură și confortabilă. Atunci când alegeți un pătuț, asigurați-vă că acesta îndeplinește standardele de siguranță. Acesta trebuie să aibă colțurile rotunjite, margini netede și să fie solid. Cel mai indicat ar fi să optați pentru un pătuț din lemn masiv, precum stejarul, fagul sau arțarul, care să aibă apărătoarele pentru pătuț.


Un alt lucru ce ar trebui luat in considerare este faptul că pătuțul este recomandat să fie vopsit cu produse ecologice care să nu provoace alergii. 
Kids Decor pune la dispoziție clienților o varietate de pătuțuri pentru copii care vor asigura siguranța și confortul de care bebelușul are nevoie în timpul somnului. 
 
 

 

 

2.    Dulap 


Un dulap este esențial pentru depozitarea hainelor bebelușului și a altor articole esențiale precum păturile sau lenjeriile și husele de pat. Căutați un dulap cu spațiu suficient de mare pentru a depozita garderoba acestuia astfel încât să fie loc și pentru hainele cumpărate în avans pentru când acesta va crește mai mare.  
 


 

 


3.    Scaun balansoar 


Un scaun confortabil este o necesitate pentru părinți atunci când mama alăptează copilul sau când aceștia îl legănăm noaptea înainte de culcare. Pentru a vă simți confortabil atunci când faceți aceste lucruri luați în considerare un scaun balansoar care vă poate oferi o mișcare ușoară de balansare pentru a liniști copilul atunci când trebuie să adoarmă. De asemenea, acesta este și un mare avantaj pentru părinții care vor să se odihnească, dar își doresc să fie și în preajma celui mic pentru a-l supraveghea. 

 

 

 


4.    Masă pentru înfășat 


O măsuță sau o comodă pentru înfășat oferă un spațiu dedicat pentru schimbarea scutecelor si păstrează toate produsele necesare la îndemână în camera bebelușului. Alegeți o masă pentru înfășat care să aibă un spațiu amplu pentru a depozita scutecele, șervețele, hainele și diversele produse de îngrijire. Astfel, va fi ușor să schimbi rapid și fără prea multă agitație scutecul, având toate cele necesare la îndemână. În plus, măsuța trebuie să aibă și o salteluță  pentru a proteja copilul și pentru a-i oferi tot confortul necesar. Salteluța poate fi integrată sau o puteți achiziționa separat.  
 
 

 

 


5.    Raft pentru cărți


Un raft pentru cărți este un plus excelent pentru camera oricărui copil. Raftul oferă un loc pentru depozitarea cărților și jucăriilor și poate fi folosit pentru a pune obiecte decorative ce vor oferi un aspect plăcut și primitor încăperii. De asemenea, este important să avem în camera celui mic cărți pentru copii pentru a-l ajuta să descopere lumea și să învețe mai ușor să vorbească și să conceapă lucrurile ce îl înconjoară. 
 


 

 


6.    O zonă specială de joacă


Un covor moale poate oferi bebelușului un spațiu de joacă sigur și atractiv. Trebuie să vă asigurați că găsiți un covoraș cu un suport anti-alunecare pentru a preveni căderile și accidentările nedorite. Decorați acest spațiu cu plușuri, jucării interactive și orice alte obiecte care să îi ofere amuzament celui mic. Puteți opta chiar și pentru corturi, căsuțe sau castele, pentru a crea un spațiu de poveste în care cel mic își va pune la încercare imaginația pe măsură ce va crește. 
 


 

 


7.    Coșuri de depozitare 


Coșurile de depozitare sunt o modalitate excelentă de a menține organizată camera bebelușului. Folosiți-le pentru a depozita jucării, pături și alte articole esențiale. Acestea vă vor ajuta să mențineți spațiul curat, organizat și sigur. 
 
 

 


Pentru a economisi căutarea pieselor de mobilier potrivite, care să meargă împreună și să îndeplinească toate cerințele pentru siguranță și confort, puteți apela la magazine specializate unde veți găsi tot ce aveți nevoie într-un singur loc. Pe Kids Decor găsiți o mulțime de variante pentru dormitorul bebelușului, care includ tot ce este nevoie pentru a crea un spațiu de dormit, depozitat și schimbat, care să fie sigur și plăcut pentru nou-născut. De asemenea, aici puteți găsi și saci de dormit pentru bebeluși, lenjerii și articole pentru pătuț, îmbrăcăminte și diverse alte accesorii necesare pentru a-i oferi celui mic tot ce are nevoie. 
Prin urmare, atunci când alegeți mobilierul pentru camera bebelușului trebuie să țineți cont de siguranță și confort. Cu piesele potrivite, poți crea un spațiu confortabil și funcțional pentru ca bebelușul tău să crească și să se dezvolte într-un mediu plăcut, sigur și ordonat.

Lasati un comentariu

Fii primul care află noutățile!

Abonează-te la newsletter și vei primi informații exclusive, oferte speciale și multe altele direct în inbox-ul tau.

Close