Utilitatea măștilor de bumbac în contextul COVID-19

În perioada aceasta întreaga lume este doborâtă de către noul virus, Coronavirus, COVID-19 sau SARS-2, realul pericol este atât de aproape de noi, creând zi de zi nenumărate decese și îmbolnăviri grave, mai ales în rândul persoanelor mai în vârstă, dar nu numai.


Indiferent de țara în care trăim, problema majoră a virusului afectează și comerțul măștilor chirurgicale normale pentru protecția împotriva contactului cu virusul. Acesta este unul dintre aspectele pe care multe persoane le-au luat în calcul, din lipsă de găsire pe piață a măștilor tot mai multe persoane încep să confecționeze măști chirurgicale pentru protecția individuală dar și pentru membrii familiei.


Una dintre cele mai bune soluții în această perioadă este folosirea măștilor de bumbac, renunțând la cele chirurgicale, cele de bumbac conferind mai multă siguranță în fața virusului.


Marea majoritate a măștilor sunt realizate pe bază de țesături complexe, astfel se dorește a se împărtăși secretele realizării măștilor perfecte pentru protecția noastră în această perioadă.

Ce știi despre Coronavirus și ce legătură are el cu ce tip de mască porți?


Una dintre cele mai importante aspecte este cunoașterea virsului în totalitate, acesta, este un virus agresiv care are dimensiuni variate de la 50nm la 100 nm în diametru, astfel, materialul măștii chirurgicale trebuie să dețină o permeabilitate pentru o parte mai mică decât acest 50nm pentru filtrarea totală a virusului.


Un studiu realizat de către Cercetătorii Universității Cambridge au testat proprietățile materialelor de uz casnic în comparație cu măștile chirurgicale realizate acasă. Pentru a se măsura nivelul de eficacitate, au testat bacteriile Bacillus Atropaheus și virusul Bacteriophage la diferite materiale de uz casnic. Unele rezultate au fost extraordinare pentru unele materiale folosite pentru măștile realizate.


Unele măști reușesc să fie mai eficiente decât celelalte, iar altele se dovedesc a fi nefolositoare în contextul folosirii acestora, totul ținând cont de materialul folosit pentru a confecționa masca.

Un test simplu pentru masca ta pe care îl poți face acasă

Deși nu există mijloace pentru a testa masca chirurgicală, există o modalitate simplă de a o testa prin prisma fumului de tutun.
În urma unei cercetări realizate de către Asociația Taiwan pentru Cercetări în aerosoli, s-as-a realizat o cercetare privind aerosolii și calitatea aerului, mai precis, fumul de tutun deține particule de la 100 nm la 400 nm, de câteva ori mai mari decât virusul Coronavirus.


Pentru a verifica eficacitatea măștii este necesară inhalarea fumului și expirarea acestyuia în mască, în situația în care fumul expirat trece pe partea cealaltă a măști, acest fapt confirmă siguranță.


Sfaturi pentru folosirea măștilor de bumbac:

  • Masca trebuie dezinfectată cu alcool cu o concentrație mai mare de 70%
  • Este recomandat să le purtam și ochelari
  • Masca nu se atinge dacă nu avem mâinile dezinfectate

În această perioadă, Kids Decor confecționează măști și bonete de bumbac, dar și măști și halate de unică folosință.

Pentru comenzi sau întrebări legate de aceste măști în contexul actual mondial, vă rugăm să ne scrieți un email pe adresa – contact@kidsdecor.ro

0