Folosirea sacului de dormit pe toată durata anului în funcție de temperatura camerei

Puiul tău este prioritatea ta. Lumina ta, speranța zilelor minunate care vor veni, cea mai mare și frumoasă schimbare a lumii tale. Tot ceea ce vrei în fiecare zi este să îi faci fiecare clipă mai interesantă, mai ușoară, mai lejeră și să crească armonios, într-un mediu special creat pentru liniștea și bucuria sa.


Puiul tău este și prioritatea noastră. De aceea, ne bucurăm să facem parte din armata acelora care luptă pentru un somn cu adevărat odihnitor, de calitate, fără limitări.


Ce să facem ca puiul cel mai mic să doarmă cât mai confortabil? O idee inovativă care pentru noi este esențială și a devenit într-un fel obiectul visului nostru pentru bebeluși este să ne gândim la folosirea unui sac de dormit. Și să știm să îl folosim la capacitate maximă, pentru a ne bucura cu adevărat de avantajele lui.


Cum alegem un sac de dormit pentru bebeluși?

Despre asta ne-am propus să vorbim astăzi în acest articol! Iată câteva motive și indicații în ceea ce privește alegerea unui sac de dormit în funcție de temperatura din camera în care acesta își așterne somnul dulce.
De ce aș alege un sac de dormit și nu o pătură?

 1. Copilul pe perioada nopții se dezvelește des, iar frigul pe care îl va resimții nu îi va face plăcere, astfel, sacul de dormit îți oferă oportunitatea de a sta liniștită pe perioada nopții deoarece temperatura pe durata somnului va fi una constantă, iar copilul se va odihnii liniștit.
 2. Poți alege un sac de dormit deoarece textura din care acesta este realizat este unică, materialele care nu sunt toxice și care nu îi fac rău copilului te va calma, pe lângă acest fapt, sacii sunt realizați pe mai multe categorii, dar și în funcție de greutatea copilului.
 3. Multitudinea de tipuri de materiale îți oferă dreptul de a alege sacul de dormit în funcție de anotimpul în care ne aflăm.
 4. Un alt beneficiu este acela că indiferent de mărimea copilașului, sacul de dormit este util, având un sistem de închidere cu fermoare special atât în față cât și în partea laterală.
 5. Bebelușul se poate mișca în voie și poate da din piciorușe în săculețul de dormit, rămânând în același timp în siguranță și oferind părinților liniștea…atât de necesară în această perioadă, odată ce stau liniștiți că bebe e bine. În plus, nu se va încurca în cearceafuri, păturici și jucării, pentru că e mereu înăuntrul săculețului.
 6. Săculeții de dormit au avantajul de a garanta somnul liniștit datorită îmbrățișării specifice și sunt foarte ușor de luat în călătorii – indiferent în ce pătuț noi va dormi bebe (sau în alt loc în funcție de necesități), va avea mereu senzația de acasă și va fi protejat de alte materiale și factori externi.
  Este important să ne alegem un sac de dormit în funcție de temperatura existentă în camera în care copilul se odihnește, acesta fiind un aspect important în derularea nopții, perioadă în care după cum bine știm copilul alege de cele mai multe ori să se trezească la ore inoportune. Astfel, pentru a încerca soluționarea problemelor de trezire, trebuie să luăm în calcul luarea a tuturor aspectelor care țin de temperatura încăperii.
  Ce este TOG?
  Ai tot văzut acest fel de denumire peste tot unde ai găsit săculeți de dormit dar nu te-ai dezmeticit nicicum ce-i cu ea.
  Sacii de dormit pentru copii au ca și unitate mărimea tog, astfel, pe perioada verii este important de luat în considerare faptul că temperatura din încăpere trebuie să ajungă măcar la 24 de grade, având 0,5 tog. În situația în care încăperea ajunge la o temperatura medie de 21-23 de grade copilul are nevoie de 1 tog. În situația în care camera unde doarme copilul este la o temperatură mai mică se dorește să se folosească un sac de iarnă care are grosimea de 2 sau chiar 2,5 tog.
  Îți oferim astfel saci de dormit pe categorii de vârste, începând de la nou născuți până la 2-3 ani și saci de dormit pentru copii de la 3 ani până la maxim 6-8 ani.

Ce tip de sac de dormit să aleg în funcție de anotimp?

 • pe perioada verii se folosesc saci de dormit de 0,5 tog
 • pe perioada primăverii și toamnei se folosesc saci de 0,8 tog
 • pe perioada toamnă-iarnă se folosesc 2,5 tog (în special în camerele în care temperatura este mai scăzută) – vom vorbi mai pe larg despre aceste aspecte în rândurile care urmează

Care este temperatura optimă din mediu pentru copilul tău?


Dacă vorbim despre somn liniștit, vorbim despre temperaturile optime ce îl însoțesc.
Medicii specialiști pediatri susțin că nu temperatura de afară sau dinăuntru este problema cauzatoare de răceli, cu trecerile bruște de la o temperatură la alta. O temperatură de 20-22 de grade Celsius în casă este ideală și pentru adulți și pentru copii, însă în momentul când ieșim din acest confort la + 40 de grade Celsius, sau la -10 grade Celsius, intervine termoreglarea, care este destul de sensibilă la bebeluși și copii mici. Același lucru este valabil și în mașină. Așadar, nu temperatura în sine este o problemă, ci menținerea unei temperaturi constante în camera bebelușului, în casă în general și în pătuț, în timpul nopții.
O metodă importantă care păstrează temperatura constantă pentru bebelușul tău este ultilizarea de lenjerie de pătuț din bumbac 100% (găsiți la noi pe site AICI) și îmbrăcarea bebelușului în haine foarte subțiri, tot din bumbac, vara. De asemenea, folosirea unui săculeț de dormit subțire de 0,5 tog vă permite să îl îmbrăcați și mai puțin, folosind doar un tricou sau bluziță, alături de pampers.
Cum alegem TOG în funcție de temperatura efectivă a aerului?
Temperatura în cameră este sub 14 grade: Folosim 3.5 tog, cu un body subțire de bumbac sau costumaș subțire de bumbac. Totuși, e prea puțin probabil să folosești un săculeț de dormit așa gros, decât în cazul în care trăiești într-un climat chiar rece.

 • Temperatura în cameră este sub 16 grade: Folosim 2.5 tog cu un body subțire de bumbac sau costumaș subțire de bumbac
 • Temperatura în cameră este între 17-21 grade: Folosim 2.5 tog cu un body subțire de bumbac.
 • Temperatura în cameră este între 22 to 25 grade: Folosim 1.5 tog cu un body subțire de bumbac.
 • Temperatura în cameră este peste 25 grade: Folosim 1.5 tog și un body subțire de bumbac cu mânecă scurtă. Aceasta este varianta optimă pentru vară, dar și pentru când plecați în vacanțe în țările calde.

Așadar, vă recomandăm să vă înarmați cu răbdare înainte de a alege săculețul de dormit perfect pentru bebeluș. Să țineți seama de culorile preferate, de personajele iubite și de mărimea corespunzătoare. Să îmbinați armonios cu temperatura camerei și cu alegerea hăinuțelor în timpul somnului.
Vă garantăm că tot ceea ce regăsiți pe site-ul nostru este creat manual de către mâini dibace, într-un atelier plin de voie bună din inima Ardealului, ca să ajungă la voi acasă numai produse îndrăgite și de calitate. Ca și garanție a dedicării noastre pentru meseria ce ne-am ales-o în cinstea unui somn liniștit, vă remintim că sacii de dormit sunt confecționați din cele mai fine materiale naturale (Bumbac 100%), vopselele utilizate fiind testate conform Oeko-Tex Standard 100 (detectarea substanțelor nocive în conformitate cu criteriile de cea mai înalta clasa de produse, și anume din clasa I textile pentru sugari și copii până la vârstă de trei ani).


Descoperă întreaga noastră gamă de săculeți de dormit AICI.

0