O intrebare care te-a facut si pe tine de multe ori sa pui mana pe cearceaf si apoi sa-l lasi la loc. Parca abia l-am schimbat!
Dar copilul a fost afara, la nisip, in iarba si apoi a adormit de pranz pe drum. Nu l-ai mai schimbat ca sa nu-l trezesti. L-ai asezat direct in pat. Se intampla.
În plus, perioada in care ne aflam ne face sa fim si mai atenti la cum ingrijim locul in care se joaca si doarme copilul.
Vrei sa nu stea prea mult in preajma bacteriilor sau prafului, sa fie cat mai curat si dezinfectat. Mai cu seama pentru copiii foarte mici, care tin mereu mainile in gura si trebuie sa fii extra-atenta la mai multe lucruri deodata.
Deci cat de des sa schimbi lenjeria de pat a bebelusului?
Bebelusul are contact cu patutul de mai multe ori pe zi si acest lucru inseamna ca lenjeria trebuie sa nu fie plina de reziduuri, de secretii ale corpului, de bacterii sau de mizeria de afara.
De multe ori, din viteza sau din cauza circumstantelor, punem bebelusul in pat cu hainele sau paturica din masina. De aceea cel mai bine este sa schimbam lenjeria de 1 sau 2 ori pe saptamana. Daca apar scurgeri din scutec, pete de la reflux sau simti ca ceva nu este in regula, schimba lenjeria cat mai repede cu putinta.
Si cearceaful pentru saltea poate contine bacterii, praf si murdarie. Este necesar sa il schimbi de 1-2 ori pe saptamana, in cazul in care nu apar evenimente neplacute care il murdaresc mai repede.
Ai nevoie de cearceaf de bumbac nou pentru patutul copilasului tau? Intra AICI ca sa vezi modelele disponibile pe site!
Protectiile pentru pat, aparatorile pentru bebe
Noi suntem de parere ca ele trebuie sa fie spalate si schimbate o data la 2 saptamani, dar sunt parinti care le schimba saptamanal. E bine sa ai si un schimb de protectii, ca sa le poti inlocui in timp. Va fi si o schimbare prietenoasa pentru bebe, care redescopera culorile si personajele ce le iubeste si le revede dupa ceva vreme.
Daca ai nevoie de cateva idei de aparatori interesante si colorate sau simple si elegante, uite ce iti propunem AICI.
Alte lucruri la care sa fii atenta
Jucariile cu care doarme in brate sau pe care le roade bebe trebuie si ele spalate saptamanal sau mai des.
După o sesiune de ros, se poate uda lenjeria de saliva, un loc foarte bun in care bacteriile se dezvoltă cu repeziciune. Mai bine sa spalam lenjeria mai des decat prea rar, asadar ori de cate ori simti ca e nevoie de o reimprospatare, urmeaza-ti instinctul.
Detergentul obisnuit poate contine compusi prea duri pentru pielea bebelusului si poate avea chiar o reactie alergica usoara sau moderata. Este indicat sa se foloseasca macar pana la un an - un detergent pentru piele sensibila sau special conceput pentru bebelusi. De regula care nu contine parfum, parabeni si alte chimicale.
Sacul de dormit trebuie si el spalat saptamanal, daca este folosit aproape in fiecare seara.
Tu cum speli lenjeria din dormitorul bebelusului?
Cum speli lenjeria din dormitorul parintilor, daca bebe doarme cu voi in pat?
Spune-ne răspunsul tău in comentarii!